Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Sprememba splošnih pogojev poslovanja in urnika za izvrševanje plačilnih transakcij ter ukinitev storitve Banka na domu za fizične osebe

Sprememba splošnih pogojev za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike - veljavnost 1.11.2018
Obveščamo vas, da se s 1. novembrom 2018 spremenijo Splošni pogoji za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike. Novosti in spremembe so vezane na poglavje 8.1. Primerljivost nadomestil, povezanih s plačilnimi računi  Zakona o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (ZPlaSSIED), ki stopi v uporabo 31. oktobra 2018.

Poglavje 2. Opredelitev izrazov je dopolnjeno z novimi pojmi:

  • Seznam s standardizirano terminologijo,
  • Dokument z informacijami o nadomestilih glede najbolj reprezentativnih storitev, povezanih s transakcijskim računom - dokument vsebuje nadomestila za plačilne storitve in storitve za posamezen transakcijski račun, ki ga banka ponuja,
  • Glosar - dokument z opredelitvami standardiziranih izrazov in je sestavni del Splošnih pogojev za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike.  

Skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679) se spremeni in dopolni poglavje 9. Varstvo osebnih podatkov in zaupnih informacij. Vsebina pravic Uporabnikov, način njihovega izvrševanja, podatki o pooblaščencu banke za varstvo osebnih podatkov in druge koristne splošne informacije o ravnanju banke z osebnimi podatki posameznikov so podani v Splošnih informacijah o varstvu osebnih podatkov v banki, ki so dostopne na spletni strani www.intesasanpaolobank.si in v poslovalnicah banke.

Spremenjeni Splošni pogoji za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike bodo v celoti nadomestili sedanje splošne pogoje in so objavljeni na spletni strani www.intesasanpaolobank.si ter v vseh poslovalnicah banke.


Splošnih pogojev za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike in Urnika izvrševanja plačilnih transakcij ter ukinitev storitve Banka na domu – veljavnost 1.1.2019
Obveščamo vas, da je banka sprejela odločitev, da ukine storitev »Banka na domu« in s 1. januarjem 2019 spreminja Splošne pogoje za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike.

Višji varnostni standardi poslovanja v bančništvu namreč od bank zahtevajo, da le-te pri ponudbi storitev nudijo varnejše postopke poslovanja. Posredovanje plačilnih nalogov po pošti ne sodi med varnejše načine poslovanja, saj obstaja verjetnost prevar, zlorab in goljufij, zato od dne 1.1.2019 storitev »Banka na domu« (posredovanje plačilnih nalogov po pošti) ni več v ponudbi banke.

Banka s 1. januarjem 2019 spreminja tudi Urnik izvrševanja plačilnih transakcij, in sicer za storitev depozit prek bankomata. Plačilni nalogi, ki bodo oddani prek bankomata z uporabo storitve depozit do 8. ure, bodo izvršeni isti dan. Plačilni nalogi oddani prek bankomata v depozitno enoto po 8. uri, bodo izvršeni naslednji delovni dan.

Spremenjeni Splošni pogoji za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike in Urnik izvrševanja plačilnih transakcij bodo v celoti nadomestili sedanje splošne pogoje in urnik in so objavljeni na spletni strani www.intesasanpaolobank.si ter v vseh poslovalnicah banke.