Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Poskusi spletne prevare pri uporabnikih kreditnih kartic

Slovenski nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT opozarja na nov primer lažnih elektronskih sporočil, katerih cilj je od uporabnika pridobiti podatke o njegovi kreditni kartici. Gre za sporočila, ki poskušajo prejemnika pretentati, da jih je poslala Gorenjska banka.

Ob tem vas želimo še posebej opozoriti na previdnost glede tovrstnih spletnih prevar (t.i. phishing), v katerih napadalci postavijo prepričljive lažne kopije storitev in nato na različne načine nanje preusmerijo žrtve s ciljem kraje njihovih gesel. Več o tem.

Pri tem poudarjamo, da Intesa Sanpoalo Bank nikoli ne pridobiva podatkov o imetnikih plačilnih kartic prek spleta, elektronske pošte ali telefona.

 V kolikor bi prejeli takšno sporočilo v imenu banke, vas pozivamo, da sporočila ne odpirate. Če na sporočilo slučajno kliknete, v nobenem primeru ne vnašajte svojih podatkov.

Če pa ste podatke o svoji kartici slučajno vpisali, se nemudoma obrnite na klicni center banke, na številko 080 1318 oziroma na klicni center Activa, na številko 05 666 1256 .