Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Sprememba Splošnih pogojev za opravljanje plačilnih storitev za pravne osebe in zasebnike

Obveščamo vas, da so se z 21. junijem 2019 spremenili Splošni pogoji za opravljanje plačilnih storitev za pravne osebe in zasebnike. Spremembe so v naslednjih poglavjih:

  • V SEPA območje sta se z mesecem marcem priključili naslednji državi Andora in Vatikan, zato smo pojem SEPA območje v poglavju 2. Opredelitev izrazov ustrezno dopolnili. Dodani so bili tudi novi pojmi, ki so vezani na novi plačilni storitvi (storitev odreditve plačil in storitev zagotavljanja informacij o računih): ponudnik plačilnih storitev, ki vodi račun, ponudnik storitev odreditve plačil, ponudnik storitev zagotavljanja informacij o računih, register plačilnih institucij, storitev odreditve plačil, storitev zagotavljanja informacij o računih, občutljivi plačilni podatki.
  • V poglavju 4.1. Opredelitev plačilnih storitev smo opredelili novi plačilni storitvi:
  • Storitev odreditve plačil - storitev, ki omogoča, da ponudnik storitve odreditve plačil na zahtevo plačnika odredi plačilni nalog, in sicer v breme transakcijskega računa plačnika, ki je dostopen prek interneta in odprt pri katerikoli banki.
  • Storitev zagotavljanja informacij o računih - internetna storitev, ki omogoča, da ponudnik storitve zagotavljanja informacij o računih, zagotovi uporabniku podatke o enem ali več transakcijskih računih, ki jih ima uporabnik odprtih pri eni ali več bankah.
  • Skladno z novima plačilnima storitvama so bila ustrezno dopolnjena naslednja poglavja: 4.4.2. Prejem plačilnega naloga in soglasje za izvršitev plačilne transakcije, 4.7. Zavrnitev plačilnega naloga, 4.8. Preklic oz. nepreklicnost plačilnega naloga, 7.1. Odgovornost banke pri izvrševanju plačilnih transakcij in odgovornost uporabnika, 7.2. Povračila za izvršene plačilne transakcije. Dodana pa sta bila:
    • poglavje 4.3. Močna avtentikacija – v poglavju so opredeljene plačilne transakcije za katere bo banka uporabila močno avtentikacijo (avtentikacija na dinamičen način uporabnika – povezava plačilne transakcije z določenim zneskom in določenim prejemnikom plačila);
    • poglavje 4.7.1. Zavrnitev dostopa do transakcijskih računov – v poglavju smo opredelili kdaj lahko banka ponudniku storitev odreditve plačil in ponudniku storitev zagotavljanja informacij o računih zavrne dostop do transakcijskih računov.
  • Poglavje 9. Varstvo osebnih podatkov in zaupnih informacij smo uskladili s Splošno uredbo o varstvu podatkov (Uredba (EU) 2016/679) in dopolnili z obvezo banke, da pridobi matične in druge podatke o uporabniku, njegovih zakonitih zastopnikih in dejanskih lastnikih pred sklenitvijo poslovnega razmerja in najmanj vsakih 5 let preveri ustreznost in ažurnost le-teh.

 

Spremenjeni Splošni pogoji za opravljanje plačilnih storitev za pravne osebe in zasebnike so v celoti nadomestili sedanje splošne pogoje in so objavljeni na spletni strani www.intesasanpaolobank.si ter v vseh poslovalnicah banke.