Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Lastništvo in delničarji

Smo del ene od vodilnih bančnih skupin v evro območju in vodilne v Italiji na vseh poslovnih področjih (poslovanje s prebivalstvom in gospodarskimi družbami ter upravljanje s premoženjem). Skupina Intesa Sanpaolo s svojimi storitvami dosega 12 milijonov italijanskih strank prek mreže približno 4.500 poslovalnic po vsej državi s tržnim deležem 12% in več.

Skupina Intesa Sanpaolo je prisotna tudi v Srednji in Vzhodni Evropi, na Bližnjem Vzhodu in v Severni Afriki, kjer ima približno 1.100 poslovalnic in 7,2 milijonov strank. Poleg tega se mednarodna mreža za podporo korporativnim strankam širi čez 25 držav, zlasti na predelih Bližnjega vzhoda in Severne Afrike, ter na področjih, ki so za italijanska podjetja najbolj dejavna, na primer v ZDA, Brazililji, Rusiji, Indiji in na Kitajskem.

Naš večinski delničar, Privredna banka Zagreb d.d., je, s svojim skoraj 100-odstotnim lastništvom Intese Sanpaolo, druga največja bančna skupina na Hrvaškem z več kot 200 poslovalnicami po vsej državi. Od same ustanovitve velja za eno vodilnih bank na Hrvaškem in je prejela številna prestižna priznanja doma in v tujini za poslovno odličnost. 

Lastniška sestava Intese Sanpaolo Bank

Na dan 20. 7. 2017 DELEŽ V KAPITALU BANKE
Privredna banka Zagreb d. d.  51 %
Intesa Sanpaolo, S.p.A.  48 %
Manjšinski delničarji  1 %