Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Vodstvo

Inteso Sanpaolo Bank vodi štiričlanska uprava, ki skrbi za zagotavljanje učinkovitosti in usklajenosti poslovanja banke. Člani nadzornega sveta se sestajajo večkrat letno in spremljajo ter ocenjujejo uresničevanje poslovnih ciljev, delo notranje revizije in vodenje banke.

Uprava

Jozef Kausich, predsednik uprave
Irena Džaković, članica uprave - odgovorna za področje upravljanja s tveganji
Ivan Ivičić, član uprave - odgovoren za področje poslovne mreže
Drago Kavšek, član uprave - odgovoren za področje malih, srednjih in velikih podjetij

Nadzorni svet

Uroš Čufer, predsednik nadzornega sveta
Alessio Cioni, namestnik predsednika
Andrea Pavlović, članica
Dražen Karakašić, član
Elena Breno, članica
Emanuele Collini, član
Silvia Rinaldi, članica

Predstavitev uprave

Jozef Kausich, predsednik uprave

Jozef Kausich prihaja iz VUB banke, članice skupine Intesa Sanpaolo in druge največje banke na Slovaškem, kjer je vrsto let zasedal položaj člana uprave in izvršnega direktorja oddelka za korporativno bančništvo. Diplomiral je na Ekonomski fakulteti v Bratislavi. Od leta 2005 je bil član uprave in izvršni direktor oddelka za korporativno bančništvo v VUB Banki. V času njegovega mandata je poslovno bančništvo doseglo pomembne dosežke, saj je VUB Banka danes vodilna slovaška banka na večini področij poslovanja z gospodarskimi družbami. V tem obdobju je bil tudi član nadzornega sveta družb VUB Leasing in VUB Factoring. Predhodno je pridobival delovne izkušnje v različnih pomembnih finančnih in bančnih institucijah. Jozef Kausich je s februarjem 2018 nastopil mandat predsednika uprave Intese Sanpaolo Bank.

Irena Džaković, članica uprave, odgovorna za področje upravljanja s tveganji

Mesto članice uprave takratne Banke Koper je zasedla junija 2014. Svojo poslovno pot je začela v gospodarski družbi Company 22 d.o.o. v Beogradu, kjer je pokrivala različne poslovne funkcije. Kmalu po tem je stopila v svet bančništva, v katerem deluje vse od leta 1997. Na vodstvenih položajih je opravljala naloge ocenjevanja poslovnih načrtov, investicijskih projektov ter kreditnih predlogov za mala, srednja in velika podjetja ter javne ustanove, ocenjevanja kreditnega portfelja različnih družb in tveganj, izterjave idr. V Slovenijo je prišla iz ukrajinske banke Pravex, kjer je delovala kot namestnica uprave.

Ivan Ivičić, član uprave, odgovoren za področje poslovne mreže

Mesto člana uprave v Intesi Sanpaolo Bank v Sloveniji je zasedel julija 2017. Svojo dolgoletno pot v bančništvu je pričel leta 1996 v Hrvaški narodni banki v Zagrebu. Leta 2000 se je zaposlil v Privredni Banki Zagreb, članici skupine Intesa Sanpaolo, kjer je opravljal številne izvršne funkcije na področju razvoja produktov in širitvi poslovne mreže. Med letoma 2007 in 2010 je sprejel izziv v tujini kot član uprave in poslovni direktor v ruski hčerinski banki ZAO Banca Intesa (bivša KMB Bank). Svojo poslovno pot je zatem nadaljeval na sedežu mednarodne divizije hčerinskih bank Intese Sanpaolo v Milanu, kjer je pokrival vodilne funkcije na področju marketinga in prodaje, razvoja kartičnega poslovanja ter potrošniških financ. Pred prihodom v takratno Banko Koper je v okviru Divizije vodil in koordiniral poslovno strategijo za segment prebivalstva in malega gospodarstva za 10 hčerinskih bank.

Drago Kavšek, član uprave, odgovoren za področje malih, srednjih in velikih podjetij

Pred prihodom v Inteso Sanpaolo Bank je bil član uprave za finančno področje v družbi Mercator, kjer je med letoma 2012 in 2016 vodil največje finančno prestrukturiranje družbe. Od leta 2010 do 2012 je bil predsednik uprave v podjetju Fructal, pred tem pa tri leta vodil finance in računovodstvo, kjer je skrbel za finančno sanacijo podjetja. Od leta 2001 do 2007 bil zaposlen v družbi Publikum, kjer je skrbel za korporativne finance. Leta 2014 je na Finančni konferenci, ki ga organizirata časnik Finance in Ljubljanska borza, prejel naziv Najfinančnik leta za dosežke pri prestrukturiranju družbe Mercator. Od julija 2017 je član uprave za področje gospodarskih družb v Intesi Sanpaolo Bank.

Organizacija banke

Poglejte shemo notranje organizacije banke.

Shema

Vas zanima več o nas?

Predstavitev banke

Smo banka z bogato ponudbo za osebne, družinske in poslovne namene. Smo del ene največjih mednarodnih bančnih skupin, Intese Sanpaolo, ki posluje v več kot štiridesetih državah po vsem svetu in kotira visoko na svetovni lestvici najvarnejših bank.

Bonitetne ocene

Intesa Sanpaolo Bank tudi v letu 2017 ohranja najvišjo bonitetno oceno med komercialnimi bankami v Sloveniji. 

Še vedno relativno visoko bonitetno oceno v primerjavi z letom poprej ji je potrdila ugledna mednarodna bonitetna agencija Fitch Ratings iz Londona.

Lastništvo in delničarji

Smo del mednarodne bančne skupine Intesa Sanpaolo, ki z vsestransko ponudbo in razvejano lastno in partnersko poslovno mrežo podpira dejavnost svojih komitentov po vsem svetu.

Skupina je nastala leta 2007 z združitvijo bank Banca Intesa in Sanpaolo IMI. Od takrat je članica skupine tudi Intesa Sanpaolo Bank.

Zgodovina

Naš razvoj je razvoj gospodarskega in hkrati tudi družbenega prostora, v katerem delujemo od svojih skromnih začetkov na krajevni ravni pa vse do izoblikovanja v eno izmed osrednjih slovenskih bančnih ustanov. Nekoč je ta prostor predstavljala predvsem primorska regija, danes pa je to celotna Slovenija. Zgodba Intese Sanpaolo Bank je tudi zgodba o nenehnem iskanju boljših in sodobnejših rešitev v bančnem poslovanju.