Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Kako lahko odprete transakcijski račun v banki?

Transakcijski račun lahko odprete v vam najbližji poslovalnici banke.

Vlogo za odprtje transakcijskega računa nam lahko posredujete tudi tako, da oddate naročilo ponudbe ali nam posredujete izpolnjen obrazec  Vloga_za_odprtje_transakcijskega_racuna.pdf ( kB). Na podlagi vaše vloge vam bomo v najkrajšem času pripravili ponudbo za odprtje transakcijskega računa pri naši banki.

Za odprtje transakcijskega računa sklenemo Okvirno pogodbo o plačilnih storitvah, s katero se dogovorimo o pogojih poslovanja.pdf s transakcijskim računom ter s plačilnimi in drugimi storitvami. Ob odprtju transakcijskega računa izdamo vam in osebam, ki jih pooblastite za razpolaganje s sredstvi na vašem računu, debetno plačilno kartico Activa Visa Inspire.

Banka ima pravico vlogo za transakcijski račun brez obrazložitve zavrniti.

Kakšni so pogoji poslovanja z vašim transakcijskim računom?

Pogoji poslovanja s transakcijskim računom so določeni v Splošnih pogojih za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike.pdf. Splošni pogoji opredeljujejo pogoje odprtja in vodenja transakcijskega računa ter izvajanje plačilnih transakcij  in izvrševanje drugih storitev prek računa. S podpisom Okvirne pogodbe o plačilnih storitvah, na podlagi katere vam odpremo transakcijski račun, sprejmete te pogoje poslovanja.

Katere dokumente potrebujete za odprtje transakcijskega računa?

Za odprtje transakcijskega računa nam predložite veljaven osebni dokument s fotografijo in davčno številko. Banka lahko poleg tega zahteva še drugo dokumentacijo.

Če boste za razpolaganje s sredstvi na vašem transakcijskem računu pooblastili katero koli drugo osebo (pooblaščenca na računu), naj tudi ta predloži navedene dokumente.

Koliko oseb lahko pooblastite za razpolaganje s sredstvi na vašem transakcijskem računu?

Za razpolaganje s sredstvi na vašem transakcijskem računu lahko pooblastite največ dve tretji osebi.

S katerimi valutami lahko poslujete prek transakcijskega računa?

Transakcijski račun fizičnih oseb je večvalutni račun. Z njim lahko poslujete tako v domači valuti (EUR) kot v ostalih valutah (v valutah, ki jih banka dnevno objavlja na tečajni listi).

Kako se obrestujejo sredstva na transakcijskem računu?

Sredstva na transakcijskem računu obrestujemo po medsebojno dogovorjeni obrestni meri.

Obresti obračunavamo za:

 • pozitivna sredstva na transakcijskem računu,
 • za dovoljeno prekoračitev pozitivnega stanja na transakcijskem računu (koriščeni znesek odobrene prekoračitve).

Za morebitno nedovoljeno prekoračitev pozitivnega stanja (nedovoljeno negativno stanje) vam zaračunamo obresti v višini zakonsko določene zamudne obrestne mere.

Obresti obračunavamo mesečno.

Kako vas obveščamo o plačilnih transakcijah, opravljenih na transakcijskem računu?

O vseh plačilnih transakcijah, izvršenih na transakcijskem računu, vas obveščamo s posebnim obvestilom – izpiskom transakcijskega računa. Izpisek vašega transakcijskega računa  vam brezplačno posredujemo na dogovorjeni dan in na dogovorjeni način (prek spletne banke Banke IN ali po pošti) enkrat mesečno.

Ali vas v primeru, da se spremenijo pogoji poslovanja s transakcijskim računom, obvestimo?

Če se spremenijo pogoji poslovanja s transakcijskim računom, vas o nameravani spremembi obvestimo dva meseca pred pričetkom veljavnosti. Obvestilo o spremembi vam posredujemo na način, ki je medsebojno dogovorjen za posredovanje izpiska transakcijskega računa (prek spletne banke Banke IN ali po pošti). Obvestilo o spremembi pogojev poslovanja pa objavimo tudi na naših spletnih straneh. 

Ali so sredstva na transakcijskem računu varna?

Skladno z Zakonom o sistemu jamstva za vloge so sredstva na transakcijskem računu zajamčena do višine 100.000 EUR.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani banke, podrobnejše informacije lahko pridobite v poslovalnicah banke, pri svojem referentu in na spletni strani Banke Slovenije www.bsi.si - Jamstvo za vloge v bankah.

Kako preprosto zamenjate banko?

Če že imate transakcijski račun odprt pri drugi banki in želite banko zamenjati ter poslovati z našo banko, vam s prihodom v vam najbližjo poslovalnico banke uredimo vse. S seboj prinesite veljavni osebni dokument s fotografijo in davčno številko.

Odprli vam bomo transakcijski račun v skladu s postopkom, ki ga določa Zakon o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih (175. člen ZPlaSSIED). Več informacij o zamenjavi banke najdete v dokumentu Informacije o postopku zamenjave transakcijskega računaki so ga oblikovale in sprejele vse članice Združenja bank Slovenije.

Vaši trenutni banki bomo posredovali Pooblastilo za zamenjavo TRR, vašemu delodajalcu oz. drugemu plačniku, ki vam redno nakazuje denarna sredstva (npr. izplačevalcu pokojnine, štipendije ...) in drugim prejemnikom plačil, katerim plačujete vaše obveznosti s SEPA direktnimi obremenitvami bomo na vašo željo na podlagi podpisanega Pooblastila za obveščanje o zamenjavi TRR sporočili novo številko transakcijskega računa.

Na podlagi informacij, ki nam jih bo posredovala vaša trenutna banka, vam bomo uredili tudi plačevanje s trajnimi nalogi. 

Ko bodo pri vaši trenutni banki poravnane vse obveznosti, vam bo le-ta ukinila transakcijski račun in prenesla sredstva na transakcijski račun, ki ste ga odprli pri naši banki.

Katere podatke o vašem transakcijskem računu posredujete plačniku, ki vam bo nakazal denarna sredstva iz tujine?

Da vam bodo denarna sredstva, ki jih pričakujete od plačnika iz tujine, v najkrajšem roku na razpolago na vašem transakcijskem računu, plačniku posredujte naslednje podatke o vašem transakcijskem računu pri Intesi Sanpaolo Bank:

 • BIC kodo Intese Sanpaolo Bank: BAKOSI2X,
 • IBAN številko vašega transakcijskega računa, primer: SI56 1010 0123 4567 890.


Podatka o vašem transakcijskem računu (BIC koda in IBAN računa) sta navedena na izpisku vašega transakcijskega računa. Poleg tega pa je številka vašega transakcijskega računa v IBAN obliki zapisana tudi na vaši pametni plačilni kartici Activa Visa Inspire.

 

Kako lahko odprete račun otroka v banki?

Transakcijski račun lahko vašemu otroku odprete v vam najbližji poslovalnici banke. Banka ima pravico brez obrazložitve zavrniti vlogo za odprtje računa.

Vlogo za odprtje transakcijskega računa nam lahko posredujete tudi tako, da oddate naročilo ponudbe ali nam posredujete izpolnjen obrazec Vloga za odprtje transakcijskega računa.pdf. Na podlagi vaše vloge vam bomo v najkrajšem času pripravili ponudbo za odprtje transakcijskega računa pri naši banki.

Za odprtje transakcijskega računa sklenemo Okvirno pogodbo o plačilnih storitvah, s katero se dogovorimo o pogojih poslovanja.pdf s transakcijskim računom ter s plačilnimi in drugimi storitvami. Pogodbo v imenu otroka sklene eden od staršev oz. zakoniti zastopnik otroka. Ob odprtju transakcijskega računa staršu oz. zakonitemu zastopniku n osebam, ki jih ta pooblasti za razpolaganje s sredstvi na računu, izdamo debetno plačilno kartico Activa Visa Inspire.

 

Kakšni so pogoji poslovanja z računom otroka?

Pogoji poslovanja s transakcijskim računom so določeni v Splošnih pogojih za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike.pdf. Splošni pogoji opredeljujejo pogoje odprtja in vodenja transakcijskega računa ter izvajanje plačilnih transakcij  in izvrševanje drugih storitev preko računa. S podpisom Okvirne pogodbe o plačilnih storitvah, na podlagi katere vam odpremo transakcijski račun, te pogoje poslovanja sprejmete.

Katere dokumente potrebujete za odprtje računa otroka?

Za odprtje transakcijskega računa vašemu otroku nam predložite veljaven osebni dokument s fotografijo in davčno številko otroka ter starša oz. zakonitega zastopnika. Banka lahko poleg tega zahteva še drugo dokumentacijo.

S katerimi valutami lahko poslujete prek računa otroka?

Transakcijski račun otroka je večvalutni račun. Z njim lahko poslujete tako v domači valuti (EUR) kot v ostalih valutah (v valutah, ki jih banka dnevno objavlja na tečajni listi

Kako se obrestujejo sredstva na računu otroka?

Sredstva na transakcijskem računu otroka obrestujemo po medsebojno dogovorjeni obrestni meri
Obresti obračunavamo mesečno.

Kako vas obveščamo o plačilnih transakcijah, opravljenih na računu otroka?

O vseh plačilnih transakcijah, izvršenih na transakcijskem računu vašega otroka, vas obveščamo s posebnim obvestilom – izpiskom transakcijskega računa. Izpisek vašega transakcijskega računa  vam brezplačno posredujemo na dogovorjeni dan in na dogovorjeni način (prek spletne banke Banke IN ali po pošti) enkrat mesečno.

Ali vas v primeru, da se spremenijo pogoji poslovanja z računom otroka, obvestimo?

V primeru spremembe pogojev poslovanja s transakcijskim računom vas o nameravani spremembi obvestimo 2 meseca pred pričetkom veljavnosti. Obvestilo o spremembi vam posredujemo na način, ki je medsebojno dogovorjen za posredovanje izpiska transakcijskega računa (prek spletne banke Banke IN ali po pošti). Obvestilo o spremembi pogojev poslovanja pa objavimo tudi na naših spletnih straneh.

Ali so sredstva na računu otroka varna?

Skladno z Zakonom o sistemu jamstva za vloge so sredstva na transakcijskem računu otrok zajamčena do višine 100.000 EUR.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani banke, podrobnejše informacije lahko pridobite v poslovalnicah banke, pri svojem referentu in na spletni strani Banke Slovenije www.bsi.si - Jamstvo za vloge v bankah.

Kako lahko odprete račun mladih v banki?

Transakcijski račun lahko odprete v vam najbližji poslovalnici banke.

Vlogo za odprtje transakcijskega računa nam lahko posredujete tudi tako, da oddate naročilo ponudbe ali nam posredujete izpolnjen obrazec Vloga za odprtje transakcijskega računa.pdf. Na podlagi vaše vloge vam bomo v najkrajšem času pripravili ponudbo za odprtje transakcijskega računa pri naši banki.

Za odprtje transakcijskega računa sklenemo Okvirno pogodbo o plačilnih storitvah, s katero se dogovorimo o pogojih poslovanja.pdf s transakcijskim računom ter s plačilnimi in drugimi storitvami. Ob odprtju transakcijskega računa izdamo vam in osebam, ki jih pooblastite za razpolaganje s sredstvi na vašem računu, debetno plačilno kartico Activa Visa Inspire.

Banka ima pravico vlogo za transakcijski račun brez obrazložitve zavrniti.

Kakšni so pogoji poslovanja z računom mladih?

Pogoji poslovanja s transakcijskim računom so določeni v Splošnih pogojih za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike.pdf. Splošni pogoji opredeljujejo pogoje odprtja in vodenja transakcijskega računa ter izvajanje plačilnih transakcij  in izvrševanje drugih storitev prek računa. S podpisom Okvirne pogodbe o plačilnih storitvah, na podlagi katere vam odpremo transakcijski račun, te pogoje poslovanja sprejmete.

Katere dokumente potrebujete za odprtje računa mladih?

Za odprtje transakcijskega računa mladih nam predložite veljaven osebni dokument s fotografijo in davčno številko. Če transakcijski račun mladih odpirate kot starš oz. zakoniti zastopnik otroka, predložite tudi svoj osebni dokument s fotografijo in vašo davčno številko. Banka lahko poleg tega zahteva še drugo dokumentacijo.

S katerimi valutami lahko poslujete prek računa mladih?

Transakcijski račun mladih je večvalutni račun. Z njim lahko poslujete tako v domači valuti (EUR) kot v ostalih valutah (v valutah, ki jih banka dnevno objavlja na tečajni listi).

Kako se obrestujejo sredstva na računu mladih?

Sredstva na transakcijskem računu mladih obrestujemo po medsebojno dogovorjeni obrestni meri
Obresti obračunavamo mesečno.

Kako vas obveščamo o plačilnih transakcijah, izvršenih na računu mladih?

O vseh plačilnih transakcijah, izvršenih na transakcijskem računu, vas obveščamo s posebnim obvestilom – izpiskom transakcijskega računa. Izpisek vašega transakcijskega računa  vam brezplačno posredujemo na dogovorjeni dan in na dogovorjeni način (prek spletne banke Banke IN ali po pošti) enkrat mesečno.

Ali vas v primeru, da se spremenijo pogoji poslovanja z računom otroka, obvestimo?

V primeru spremembe pogojev poslovanja s transakcijskim računom vas o nameravani spremembi obvestimo dva meseca pred pričetkom veljavnosti. Obvestilo o spremembi vam posredujemo na način, ki je medsebojno dogovorjen za posredovanje izpiska transakcijskega računa (prek spletne banke Banke IN ali po pošti). Obvestilo o spremembi pogojev poslovanja pa objavimo tudi na naših spletnih straneh).

Ali so sredstva na računu mladih varna?

Skladno z Zakonom o sistemu jamstva za vloge so sredstva na transakcijskem računu mladih zajamčena do višine 100.000 EUR.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani banke, podrobnejše informacije lahko pridobite v poslovalnicah banke, pri svojem referentu in na spletni strani Banke Slovenije www.bsi.si - Jamstvo za vloge v bankah.

Kdo lahko odpre osnovni plačilni račun?

Osnovni plačilni račun lahko odpre fizična oseba, starejša od 15 let, ki zakonito prebiva v Evropski uniji, fizična oseba brez stalnega naslova in prosilec za azil ter fizična oseba, ki ji dovoljenje za bivanje ni bilo odobreno, vendar njen izgon iz pravnih ali dejanskih razlogov ni mogoč, pod pogojem, da le-ta nima odprtega transakcijskega računa pri banki v Republiki Sloveniji.

Kakšni so pogoji poslovanja z osnovnim plačilnim računom?

Pogoji poslovanja z osnovnim plačilnim računom so določeni v Splošnih pogojih za opravljanje plačilnih storitev za potrošnike. Splošni pogoji opredeljujejo pogoje odprtja in vodenja osnovnega plačilnega računa, poslovanja z osnovnim plačilnim računom ter izvrševanja plačilnih transakcij prek osnovnega plačilnega računa. S podpisom Okvirne pogodbe o plačilnih storitvah, na podlagi katere vam odpremo osnovni plačilni račun, te pogoje poslovanja tudi sprejmete.

Katere dokumente potrebujete za odprtje osnovnega plačilnega računa?

Za odprtje osnovnega plačilnega računa nam predložite veljaven osebni dokument s fotografijo in davčno številko. Banka lahko poleg tega zahteva še drugo dokumentacijo.

Osebni dokumenti, ki so izdani s strani pristojnih organov Republike Slovenije ali druge države in so sprejemljivi za banko:

 • osebna izkaznica,
 • potni list,
 • vozniško dovoljenje,
 • obmejna prepustnica,
 • dovoljenje za prebivanje v obliki izkaznice,
 • izkaznica prosilca za mednarodno zaščito.

Upravičenci do denarne socialne pomoči in/ali varstvenega dodatka predložite tudi veljavno odločbo Centra za socialno delo, na podlagi katere ste upravičeni do nižjega primernega nadomestila za osnovni plačilni račun.

Katere plačilne storitve vključuje osnovni plačilni račun?

Osnovni plačilni račun vključuje naslednje storitve:

 • odprtje, vodenje in zaprtje plačilnega računa;
 • polog sredstev na plačilni račun;
 • dvig gotovine s plačilnega računa v Evropski uniji na bančnem okencu ali na bankomatih med obratovalnim časom banke ali izven njega;
 • izvrševanje SEPA direktnih obremenitev v Evropski uniji;
 • izvrševanje plačilnih transakcij s plačilno kartico, vključno s spletnimi plačili;
 • izvrševanje kreditnih plačil (domačih in čezmejnih plačilnih transakcij), vključno s trajnimi nalogi, na bančnih okencih in prek spletnih storitev banke.

Osnovni plačilni račun vključuje le zgoraj navedene storitve, vseh ostalih storitev/produktov kot so krediti, depoziti, prekoračitve pozitivnega stanja na računu (osnovni in pogodbeni limit), kreditne kartice, predplačilne kartice itd. pa na osnovnem plačilnem računu ne morete sklepati.

S katerimi valutami lahko poslujete prek osnovnega plačilnega računa?

Osnovni plačilni račun ni večvalutni račun. Z njim lahko poslujete samo v domači valuti (EUR).

Ali lahko pooblastite tretjo osebo za razpolaganje s sredstvi na osnovnem plačilnem računu?

Za razpolaganje s sredstvi na vašem osnovnem plačilnem računu ne morete pooblastiti tretjih oseb.

Katera nadomestila vključuje primerno nadomestilo?

V primerno nadomestilo za osnovni plačilni račun so vključena naslednja nadomestila:

 • nadomestilo za vodenje e-računa,
 • nadomestilo za uporabo spletne Banke IN,
 • prva izdaja prenosnega OTP čitalca,
 • nadomestilo za polog kovancev na račun,
 • nadomestilo dviga na prodajnem mestu z debetno kartico Visa Inspire,
 • nadomestilo dviga na pošti z debetno kartico Visa Inspire,
 • nadomestilo dviga z debetno kartico Visa Inspire na bankomatih izven evrskega območja,
 • nadomestilo dviga z debetno kartico Visa Inspire na bankomatu druge banke in v državah evrskega območja,
 • nadomestilo za vodenje kartičnega računa Visa Inspire,
 • nadomestila za izvršitev domačih in čezmejnih plačilnih transakcij v evrih na bančnem okencu in prek spletne Banke IN, plačilnih transakcij s trajnim nalogom ter plačilnih transakcij s SEPA direktno obremenitvijo do skupno prvih 8 plačilnih transakcij v koledarskem mesecu. Vsaka naslednja plačilna transakcija (nad številom 8) se zaračuna skladno z veljavno Tarifo banke, zadnjega dne v koledarskem mesecu. 

Nadomestila, ki niso vključena v primerno nadomestilo se zaračunajo skladno z veljavno Tarifo banke.

Ali so sredstva na osnovnem plačilnem računu varna?

Skladno z Zakonom o sistemu jamstva za vloge so sredstva na osnovnem plačilnem  računu zajamčena do višine 100.000 EUR.

Dodatne informacije so na voljo na spletni strani banke, podrobnejše informacije lahko pridobite v poslovalnicah banke in na spletni strani Banke Slovenije www.bsi.si - Jamstvo za vloge v bankah.

Kako lahko sklenem SIMPLE paket?

SIMPLE paket lahko sklenete v vam najbližji poslovalnici banke. Pravico do storitev iz SIMPLE paketa pridobite, ko sta izpolnjena pogoja:

Kdo lahko odpre SIMPLE račun?

SIMPLE račun lahko odpre uporabnik, ki je starejši od 15 let, prejema redne mesečne prilive (npr. plačo, pokojnino, štipendijo) ali občasne prilive in pri poslovanju z banko uporablja zgolj transakcijski račun in debetno plačilno kartico.

Katere storitve vam omogoča SIMPLE račun?

SIMPLE račun omogoča izključno naslednje storitve:

 • opravljanje pologov, dvigov in prenos denarnih sredstev,
 • izvrševanje plačilnih transakcij s SEPA direktnimi obremenitvami in trajnimi nalogi,
 • dvige na bankomatih in plačila na POS terminalih z uporabo debetne pametne plačilne kartice Activa Visa Inspire.

SIMPLE račun ne omogoča drugih storitev, kot so prekoračitev pozitivnega stanja na transakcijskem računu, spletna in mobilna Banka IN, uporaba kreditnih plačilnih kartic, sklepanje kreditnih poslov itd.