Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Informativni izračun

Preverite različne možnosti financiranja in prilagodite kredit svojim zmožnostim.

Informativno naročilo

Naročite informativno ponudbo prek spletnega obrazca. Hitro in enostavno. 

Kredit lahko porabite za nakup novega ali rabljenega vozila.

Znesek kredita nakažemo prodajalcu vozila.

Kredit lahko pridobite komitenti in nekomitenti Intese Sanpaolo Bank.

Ob predložitvi vseh potrebnih dokumentov bomo v najkrajšem možnem času pričeli s postopkom odobravanja kredita.

Izberite vozilo po vaši želji

Izberite vozilo, ki bo v skladu z vašimi potrebami ter željami in se oglasite pri nas. Pomagali vam bomo pri ugodnem nakupu.

Višina kredita

Višina kredita je odvisna od kreditne sposobnosti kreditojemalca.

Odplačevanje

Gotovinski kredit lahko odplačujete do 7 let.

Obrestna mera

Kredit se obrestuje po spremenljivi obrestni meri, ki je sestavljena iz referenčne obrestne mere, vezane na Euribor, in nespremenljivega pribitka.


Dokumentacija

Za pridobitev kredita morate predložiti predračun, račun ali kupoprodajno pogodbo.

Zavarovanje kredita

Kredit lahko zavarujete s plačilom premije pri zavarovalnici ali z zastavo nepremičnine, depozita, vrednostnih papirjev ali premoženja v vzajemnih skladih.

Stroški kredita

Ob sklenitvi kreditne pogodbe poravnate stroške odobritve in zavarovanja kredita.

Vse kar morate vedeti o avtomobilskem kreditu

Katere dokumente potrebujem za odobritev kredita?

Za pridobitev avtomobilskega kredita potrebujete upravno izplačilno prepoved.pdf in potrdilo o plači.pdf, izpolniti pa je potrebno tudi vlogo za odobritev kredita.pdf.

Kreditojemalce dostavi banki še naslednjo namensko kreditno dokumentacijo:

  • račun, predračun ali pogodbo prodajalca avtomobila.

Ob nakupu rabljenega avtomobila morata prodajalec in kupec prepis urediti osebno na upravni enoti ali pri ponudniku tehničnih pregledov motornih vozil (pristojna oseba opravi identifikacijo obeh strank). Overitev podpisa na prodajni pogodbi ni več potrebna.

Komu je kredit namenjen?

Kredit je namenjen komitentom Banke Koper, novim komitentom, ki odprejo transakcijski račun in nanj prejemajo svoje redne prejemke ter nekomitentom.

Za katere namene lahko uporabim kredit?

Kredit je namenjen nakupu novega oziroma rabljenega avtomobila ter ostalih vozil za osebno uporabo. Koriščenje je lahko le namensko (na osnovi predračuna ali kupoprodajne pogodbe).  

Na kakšen način lahko zavarujem kredit?

Kredit lahko zavarujete s plačilom zavarovalne premije pri zavarovalnici, z zastavo nepremičnine ali zavarovanjem z dvema porokoma. Lahko ga zavarujete tudi z zastavo vrednostnih papirjev, enot premoženja vzajemnih skladov ali z zastavo depozita.

Od česa je odvisna višina kredita?

Višina kredita je odvisna od kreditne sposobnosti kreditojemalca.

Kako se ugotavlja kreditna sposobnost?

Kreditna sposobnost se praviloma ugotavlja na osnovi plače, pokojnine ali invalidnine, prejemkov na osnovi pogodb o delu, najemnin ter drugih dokazljivih rednih mesečnih prejemkov. Praviloma se upošteva 1/3 prejemkov kreditojemalca, glede na vrsto zavarovanj in višino rednih mesečnih prejemkov je kreditna sposobnost lahko tudi drugačna.

Kako hitro lahko pridobim kredit?

Po dostavljeni potrebni dokumentaciji bo banka v najkrajšem možnem času pričela s postopki odobravanja kredita.

Ali lahko kredit odplačam predčasno?

Kredit lahko kadarkoli odplačate delno ali v celoti.

Kako se obrestuje kredit?

Kredit se obrestuje po obrestni meri, ki je sestavljena iz referenčne obrestne mere, vezane na Euribor, in pribitka, ki je nespremenljiv v času odplačevanja kredita.

Na kakšen način se spreminja referenčna obrestna mera?

Nominalna referenčna obrestna mera, vezana na EURIBOR, je sestavljena iz referenčne obrestne mere in nespremenljivega pribitka. Referenčna obrestna mera, ki jo uporablja Banka Koper pri kreditih za fizične osebe, je EURIBOR. Ob odobritvi se uporabi EURIBOR, ki je veljaven prvega dne v mesecu odobritve in velja za obračun obresti za obdobje, ki je enako ročnosti EURIBOR-ja.

Kaj je EURIBOR?

EURIBOR ("Euro Interbank Offered Rate") je medbančna obrestna mera, po kateri si reprezentativne banke iz evro območja medsebojno ponujajo depozite (posojajo denar) za določeno obdobje.

Kakšni so stroški za pridobitev kredita?

Ob sklepanju kreditne pogodbe se zaračunajo stroški odobritve kredita ter stroški zavarovanja skladno s Tarifo Banke Koper.pdf.