Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Informativno naročilo

Naročite informativno ponudbo prek spletnega obrazca. Hitro in enostavno. 

 

Višji zneski kredita.

Kredit lahko odplačujete do 10 let.

Kredit lahko porabite namensko ali nenamensko.

Obravnanje vloge za kredit v treh delovnih dneh po prejemu ustrezne dokumentacije.

Uresničite sanje

Z uglašenim kreditom vam pomagamo premostiti nepredvidene stroške, uživati ob pomembnih dogodkih v življenju ali izkoristiti enkratne priložnosti za uresničitev sanj. 

Namenski kredit

Največ 75.000 EUR za kritje zdravljenja, šolnine, opremljanja ali obnove stanovanja, poroke in podobnih stroškov.​

Nenamenski kredit

Največ 50.000 EUR, ki jih lahko porabite po lastni želji.​

Odobritev kredita

3 delovni dnevi - če izpolnjujete vse pogoje, vam kredit odobrimo v 3 delovnih dneh. Če zamudimo, vam podarimo 33 EUR.


Obrestna mera

Kredit se obrestuje po spremenljivi obrestni meri, ki je sestavljena iz referenčne obrestne mere, vezane na Euribor, in nespremenljivega pribitka.

Stroški kredita

Ob sklenitvi kreditne pogodbe poravnate stroške odobritve in zavarovanja kredita.

Zavarovanje kredita

Kredit zavarujete z zastavo nepremičnine.

Vse kar morate vedeti o uglašenem kreditu

Katere dokumente potrebujem za odobritev kredita ?

Za pridobitev gotovinskega kredita potrebujete upravno izplačilno prepoved in potrdilo o plači, izpolniti pa je potrebno tudi vlogo za odobritev kredita.

Pri namenskem kreditu kreditojemalec dostavi račun za plačilo stroškov. Računi ne smejo biti starejši od enega leta na dan prejetja vloge za kredit. Glasiti morajo na ime kreditojemalca, lahko pa tudi na ožje družinske člane (zakonec ali izvenzakonski partner, otroci).

Za katere namene lahko uporabim kredit ?

Kredit je namenjen osebni potrošnji. Koriščenje je lahko nenamensko ali namensko.

Namenski kredit se lahko koristi za: zdravstvene stroške, šolnino, opremljanje stanovanja (pohištvo, bela tehnika, kopalnica), obnovo stanovanjske enote (stanovanja, hiše) in stroške poroke.

Pri nenamenskem kreditu vam sredstva nakažemo na vaš transakcijski račun.

Na kakšen način lahko zavarujem kredit ?

Kredit zavarujete z zastavo nepremičnine. Cenitev nepremičnine sme opraviti le pooblaščeni cenilec, ki ima sklenjeno pogodbo z banko ali se upošteva vrednost nepremičnine na podlagi kupoprodajne pogodbe, ki ni stara več kot 1 leto.

Od česa je odvisna višina kredita ?

Višina kredita je odvisna od kreditne sposobnosti kreditojemalca, vendar ne more biti višja od 75.000 eur pri namenskem in 50.000 eur pri nenamenskem koriščenju.

Kako se ugotavlja kreditna sposobnost ?

Kreditna sposobnost se praviloma ugotavlja na osnovi plače, pokojnine ali invalidnine, prejemkov na osnovi pogodb o delu, najemnin ter drugih dokazljivih rednih mesečnih prejemkov. Mesečna obremenitev praviloma ne sme preseči 35% mesečnih prejemkov.

Kako hitro lahko pridobim kredit ?

Odločitev o odobritvi kredita vam sporočimo v treh delovnih dneh  od predložitve celotne dokumentacije, potrebne za kredit (prvi dan začne teči naslednji dan po predložitvi celotne dokumentacije). Sama sklenitev pogodbe pa je odvisna predvsem od urejanja zavarovanja (narok pri notarju).

Ali lahko kredit odplačam predčasno?

Kredit lahko kadarkoli odplačate delno ali v celoti.

Kako se obrestuje kredit ?

Kredit se obrestuje po obrestni meri, ki je sestavljena iz referenčne obrestne mere, vezane na Euribor, in pribitka, ki je nespremenljiv v času odplačevanja kredita.

Na kakšen način se spreminja referenčna obrestna mera ?

Nominalna referenčna obrestna mera, vezana na EURIBOR, je sestavljena iz referenčne obrestne mere in nespremenljivega pribitka. Referenčna obrestna mera, ki jo uporablja Banka Koper pri kreditih za fizične osebe, je  EURIBOR. Ob odobritvi se uporabi EURIBOR, ki je veljaven prvega dne v mesecu odobritve in velja za obračun obresti za obdobje, ki je enako ročnosti EURIBOR-ja.             

Kaj je EURIBOR ?

EURIBOR ("Euro Interbank Offered Rate") je medbančna obrestna mera, po kateri si reprezentativne banke iz evro območja medsebojno ponujajo depozite (posojajo denar) za določeno obdobje.

Kakšni so stroški za pridobitev kredita?

Ob sklepanju kreditne pogodbe se zaračunajo stroški odobritve kredita ter stroški zavarovanja skladno s Tarifo Banke Koper.

Informativno naročilo

Naročite informativno ponudbo prek spletnega obrazca. Hitro in enostavno.