Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Informativno naročilo

Naročite informativno ponudbo prek spletnega obrazca. Hitro in enostavno. 

Varčevalni račun je brezplačen.

Z vsakim vplačilom lahko razpolagate po 15 dneh.

Višino vplačil lahko prilagajate svojim razpoložljivim sredstvom.

Najpreglednješa in najpreprostejša oblika varčevanja.

Kako poteka varčevanje na varčevalnem računu?

Na varčevalnem načrtu zbirate sredstva za nujne primere ali večje izdatke. Višino vplačil določite sami glede na svoja razpoložljiva sredstva. Z vsakim vplačilom lahko razpolagate že 15 dni po nakazilu.


Lastnosti varčevalnega računa

Obvezno prvo vplačilo znaša 25 EUR. Ta znesek mora ostati na varčevalnem računu do ukinitve.

Varčevanje se sklene za dobo 24 mesecev.

Hitro in udobno sklenite varčevalni račun preko spletne Banke IN.

Vse, kar morate vedeti o varčevalnem računu

Kako lahko polagam sredstva na varčevalni račun?

Sredstva lahko kadar koli položite na varčevalni račun. Najenostavneje je, da banko pooblastite, da na določen dan v mesecu in v vnaprej določenem znesku sredstva z vašega osebnega računa s trajnim nalogom prenaša na varčevalni račun.

Kaj potrebujete za sklenitev pogodbe za varčevalni račun za mladoletno osebo?

Varčevalni račun za mladoletno osebo lahko odpre samo njen zakoniti zastopnik. Za odprtje varčevalnega računa mladoletne osebe nam predložite veljaven osebni dokument s fotografijo ter davčni številki mladoletne osebe in starša oz. zakonitega zastopnika.

Ali so privarčevana sredstva varna?

Sredstva privarčevana na podlagi sklenjene pogodbe o varčevanju spadajo v sistem zajamčenih vlog, ki je urejen z Zakonom o bančništvu.  Od 1. 1. 2011 so vse vaše vloge v posamezni banki ali hranilnici s sedežem  v Sloveniji zajamčene do zneska 100.000 EUR.

Podrobneje si lahko o jamstvu za vloge v bankah in hranilnicah preberete v dokumentu  Obvestilo o jamstvu za vloge v bankah in hranilnicah.pdf.

V katerih valutah in kakšnih zneskih lahko varčujete?

Na varčevalnem računu lahko varčujete v domači valuti (EUR). Najnižji znesek prvega in vseh nadaljnih pologov oz. nakazil znaša 25 EUR.

Kako se obrestujejo sredstva na varčevalnem računu?

Sredstva na varčevalnem računu se obrestujejo po medsebojno dogovorjeni obrestni meri.  Obrestna mera je fiksna in nespremenljiva. Obrestna mera za sredstva na varčevalnem računu je višja od obrestne mere za sredstva na transakcijskem računu.

Obresti za sredstva na varčevalnem računu obračunamo enkrat letno (konec koledarskega leta) oz. ob prekinitvi pogodbe za varčevanje.

Kdaj lahko razpolagate s privarčevanimi sredstvi na varčevalnem računu?

Vsak polog ali nakazilo na varčevalni račun na tem računu ostane najmanj 15 dni. Po tem roku pa s temi sredstvi prosto razpolagate, kar pomeni, da jih lahko kadar koli dvignete z računa ali se z banko dogovorite za prenos na vaš osebni račun.

Ali lahko sredstva na varčevalni račun položi kdor koli?

Sredstva na varčevalni račun lahko položi oz. nakaže samo imetnik varčevalnega računa ter fizične osebe, ki jih imetnik pooblasti za razpolaganje s sredstvi na varčevalnem računu.

Ali lahko na varčevalnem računu opravljate plačilne transakcije?

Varčevalni račun je namenjen varčevanju in ne izvrševanju plačilnih transakcij. Na varčevalni račun lahko izvajate samo pologe sredstev v obliki gotovine ali nakazil sredstev, tudi s trajnim nalogom z vašega transakcijskega računa. Iz varčevalnega računa lahko dvigate sredstva oz. jih nakazujete na svoj transakcijski račun. Ostalih plačilnih transakcij  prek varčevalnega računa ni mogoče izvajati.