Piškotki

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Z nadaljevanjem obiska na spletni strani ali izbiro opcije »Nadaljuj« se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja kliknite na povezavo Politika piškotkov in izberite povezavo »Izklopi«.

Nadaljuj

•••

BLIŽNJICE

Zapri

Informativno naročilo

Naročite informativno ponudbo prek spletnega obrazca. Hitro in enostavno. 

Prihranki se obrestujejo po fiksni (nespremenljivi) obrestni meri.

Hitro in udobno sklenite varčevanje prek spletne Banke IN.

Višino vplačil lahko prilagajate razpoložljivim sredstvom.

Sredstva lahko nakazujete na račun varčevanja s trajnim nalogom.

Kako poteka varčevanje?

Glede na vaše želje, načrte in cilje lahko izbirate med varčevalnim računom ali obročnim varčevanjem. Na varčevalnem računu vam bodo prihranki na voljo že po 15 dneh, pri dolgoročnem obročnem varčevanju pa po 60 mesecih.

Varčevanje za mlade:

s prihranki lahko razpolagate že 15 dni po pologu

Dolgoročno obročno varčevanje za mlade:

traja 60 mesecev

Najnižji znesek rednega mesečnega vplačila:

25 EUR


Lastnosti varčevanja za mlade

Sredstva na varčevalnem računu se obrestujejo po višji obrestni meri kot sredstva na transakcijskem računu.

Poleg rednih mesečnih vplačil lahko na obročno varčevanje nakažete tudi dodatna vplačila.

Varčevanje lahko sklenete dijaki ali študentje, za otroke do 15. leta pa lahko varčevanje sklenete njihovi zakoniti zastopniki. 

S spletno in mobilno Banko IN boste vedno imeli pregled nad svojim varčevanjem.

Za prihodnost vašega otroka lahko varčujete tudi z mesečnim vlaganjem v vzajemne sklade. 

VEČ

Vse, kar morate vedeti o varčevanju za mlade

Kaj potrebujete za sklenitev pogodbe za varčevanje za mladoletno osebo?

Pogodbo za varčevanje za mladoletno osebo lahko sklene samo njen zakoniti zastopnik. Za sklenitev varčevalne pogodbe mladoletne osebe nam predložite veljaven osebni dokument s fotografijo ter davčni številki mladoletne osebe in starša oz. zakonitega zastopnika.

Imetnik varčevalne pogodbe je mladoletna oseba, ki lahko po dopolnjeni starosti 15 let tudi sama razpolaga s privarčevanimi sredstvi.

Kako lahko polagate sredstva na varčevanje?

Na varčevalni račun lahko sredstva polagate kadar koli. Na obročno varčevanje jih polagate redno mesečno, dodatne pologe pa kadar koli.  Najenostavneje je, da banko pooblastite, da na določen dan v mesecu in v vnaprej določenem znesku sredstva s trajnim nalogom prenaša z vašega transakcijskega računa.

Ali so privarčevana sredstva varna?

Sredstva, privarčevana na podlagi sklenjene pogodbe o varčevanju, spadajo v sistem zajamčenih vlog, ki je urejen z Zakonom o bančništvu.  Od 1. 1. 2011 so vse vaše vloge v posamezni banki ali hranilnici s sedežem  v Sloveniji zajamčene do zneska 100.000 EUR.

Podrobneje si lahko o jamstvu za vloge v bankah in hranilnicah preberete v dokumentu  Obvestilo o jamstvu za vloge v bankah in hranilnicah.pdf.

Kakšen je najnižji znesek pologa na varčevanje?

Najnižji znesek prvega pologa in vseh ostalih pologov na varčevalni račun ter obročno varčevanje je 25 EUR. Na obročnem varčevanju varčujete z rednimi mesečnimi pologi, s kakšno frekvenco boste polagali sredstva na varčevalni račun, pa se odločite sami.

Kako se obrestujejo privarčevana sredstva?

Privarčevana sredstva se obrestujejo po medsebojno dogovorjeni obrestni meri. 

Obrestna mera je fiksna in nespremenljiva, višja od obrestne mere za sredstva na transakcijskem računu.

Obresti za privarčevana sredstva obračunamo enkrat letno (konec koledarskega leta) oz. ob prekinitvi pogodbe za varčevanje.

Kdaj lahko razpolagate s privarčevanimi sredstvi?

Vsak polog oz. nakazilo na varčevalni račun na tem računu ostane najmanj 15 dni. Po tem roku pa s sredstvi prosto razpolagate, kar pomeni, da jih lahko kadar koli dvignete oz. prenesete na drug račun.
 

S privarčevanimi sredstvi obročnega varčevanja prosto razpolagate po zaključku varčevanja (po 60 mesecih). Po zaključku varčevanja vam privarčevana sredstva skupaj s pripadajočimi obrestmi nakažemo na transakcijski račun.